Rock it at Home, instructies en inspiratie!

Leuk dat je onze Winterbox hebt besteld! Door de onderstaande instructies van onze chef Rutger te volgen zet je heel gemakkelijk de gerechten op tafel. Maar voordat je gaat beginnen, schenk eerst een lekker drankje in voor jezelf. Veel plezier en geniet van het diner!

Deel jullie creaties en laat ons meegenieten. Tag ons (@restaurant_ontherock) op Instagram.

Voorgerechten

'Rosbief' van tonijn
1) Til de ‘rosbief’ van tonijn (1) aan de hoeken van het folie op en leg deze omgekeerd op een passend bord.
2) Knip (over het lijntje) het puntje van de spuitzak met basilicummayonaise (2) af en verdeel dit zigzaggend over de plakjes tonijn.
3) Knip (over het lijntje) het puntje van de spuitzak met krabcrème (3) af en verdeel een aantal toefjes over de plakjes tonijn.
4) Verdeel de bieslook (4) en tempura bolletjes (5) over het gerecht.
5) Knip de Shiso Purple cress (6) van het steeltje en garneer daarmee het gerecht.
Vitello tonnato
1) Til het kalfsvlees (1) aan de hoeken van het folie op en leg deze omgekeerd op een passend bord.
2) Knip (over het lijntje) het puntje van de spuitzak met tonijnmayonaise (2) af en verdeel dit zigzaggend over de plakjes kalfsvlees.
3) Verdeel de gedroogde tomaatjes (3), kappertjes (4) en bieslook (5) over het gerecht.
4) Garneer het gerecht met de croutons (6) en de blaadjes rucola (7).
Gerookte Scamorza kaas
1) Leg de plakjes Scamorza kaas (1) als een ‘carpaccio’ op een passend bord.
2) Verdeel de blaadjes sla (2) over de plakjes kaas.
3) Verdeel de truffelaardappelsalade (3) over de plakjes kaas.
4) Verdeel de bloemkoolroosjes (4) tussen de truffelaardappelsalade.
5) Knip (over het lijntje) het puntje van de spuitzak met bloemkoolmayonaise (5) af en verdeel een aantal toefjes over het gerecht.
6) Verdeel de plakjes truffel (6) en granaatappelpitjes (7) over het gerecht.
7) Druppel de aceto balsamico (8) met de pipet over het gerecht.
8) Knip de Tahoon Cress (9) van het steeltje en garneer daarmee het gerecht.

Hoofdgerechten

Rundersukade 'en croute'
1) Verwarm de oven voor op 200°C.
2) Bestrijk het bladerdeeg op de rundersukade (1) met het eimengsel (2).
3) Bak de rundersukade met bladerdeeg (in het bakje) en de aardappelpuree (3) in de voorverwarmde oven in 15 tot 20 minuten mooi goudbruin.

Begin met het verwarmen van de garnituren als de rundersukade en aardappelpuree ca. 10 minuten in de oven zitten.

4) Zet een pan water op en breng dit kort aan de kook.
5) Verwarm de groenten (4) gedurende 4 min. ‘au bain-marie’. Oftewel, leg het zakje 4 min. in de pan met heet water. Let op: het water mag niet meer koken!
6) Dresseer de aardappelpuree in het midden van het bord.
7) Haal de rundersukade met bladerdeeg in zijn geheel uit het bakje en leg deze op de aardappelpuree.
8) Knip het zakje met de groenten open en garneer deze eromheen.
Heilbotfilet 'en papillotte'
1) Verwarm de oven voor op 200°C.
2) Verwijder de deksel van het bakje met daarin de ingepakte heilbotfilet (1).
3) Bak de heilbotfilet (ingepakt, in het bakje, zonder deksel) en de aardappelpuree (2) in de voorverwarmde oven in 20 minuten af.

Begin met het verwarmen van de garnituren als de heilbotfilet en aardappelpuree ca. 10 minuten in de oven zitten.

4) Zet een pan water op en breng dit kort aan de kook.
5) Verwarm de groenten (3) gedurende 4 min. ‘au bain-marie’. Oftewel, leg het zakje 4 min. in de pan met heet water. Let op: het water mag niet meer koken!
6) Dresseer de aardappelpuree in het midden van het bord.
7) Haal het pakketje met de heilbotfilet in zijn geheel uit het bakje, open het pakketje en leg de heilbotfilet op de aardappelpuree.
8) Knip het zakje met de groenten open en garneer deze eromheen.
Pompoencurry met kataifi
1) Verwarm de oven voor op 200°C.
2) Verwijder de deksel van het bakje met daarin de pompoencurry bedekt met kataifi (1).
3) Bak de pompoencurry (in het bakje, zonder deksel) in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin.

Begin met het verwarmen van de garnituren als de pompoencurry ca. 10 minuten in de oven zit.

4) Zet een pan water op en breng dit kort aan de kook.
5) Verwarm de groenten (2) en de linzen (3) gedurende 4 min. ‘au bain-marie’. Oftewel, leg de zakjes 4 min. in de pan met heet water. Let op: het water mag niet meer koken!
6) Dresseer de linzen in het midden van het bord.
7) Haal de pompoencurry bedekt met kataifi in zijn geheel uit het bakje en leg deze op de linzen.
8) Knip het zakje met de groenten open en garneer deze eromheen.

Dessert

Appel crumble
1) Dresseer de stukjes appel (1) in het midden van het bord.
2) Knip (over het lijntje) het puntje van de spuitzak met gele room (2) af en verdeel een aantal toefjes over de stukjes appel.
3) Knip (over het lijntje) het puntje van de spuitzak met vanille room (3) af en verdeel een aantal toefjes over de stukjes appel.
4) Verdeel de crumble (4) en pecannoten (5) tussen de toefjes room.
5) Knip de Honny cress (6) van het steeltje en garneer daarmee het gerecht.

Enjoy!

Wil je ons laten meegenieten van het diner? Tag ons op Instagram (@restaurant_ontherock)!

Back to top